Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

 

Viering: Dit is het uur van de trouw

Activiteiten
bonhoeffer
Datum: 12 december 2019 19:30

Uitgelicht! Dietrich Bonhoeffer


Bonhoeffer was een toonaangevende Duitse predikant, theoloog, verzetstrijder tegen het nazisme en schrijver van christelijke boeken. Onder het nazibewind hij nam hij deel aan de samenzwering tegen Adolf Hitler. Hij werd in april 1943 gearresteerd en na de mislukte aanslag op Hitler in 1944 ter dood veroordeeld. Het vonnis werd op 9 april 1945 voltrokken, net voor de bevrijding. Zijn laatste woorden waren: “Dit is het einde, voor mij het begin van het leven.” Spirit in Roosendaal wijdt drie avonden aan deze moedige en boeiende man.

Viering: Dit is het uur van de trouw


Donderdag 12 december. In deze viering gaat ds. Marjo den Bakker ons voor, brengt Leo Lotterman enkele van Bonhoeffers gedichten ten gehore, kijken we naar de schilderijen die Jeltje Hoogenkamp daarbij maakte, en bidden we een van zijn gebeden. Het Zusterkoor van Mariadal onder leiding van Marie-Louise Egbers zingt liederen, die aansluiten bij Bonhoeffers gedichten en gebeden. De viering wordt ook instrumentaal getoonzet.


Plaats: Mariastede, Theresiastraat 44, Roosendaal
Data: donderdag 14, 28 november en 12 december
Tijd: 19.30 uur
Kosten: vrije gift

 

 

Alle datums


  • 12 december 2019 19:30

Powered by iCagenda