Verbeelding - voelen - denken - doen

Een spiritueel aanbod op het grensvlak van kunst en cultuur, mystiek en ethiek.

In samenwerking met de Sint Norbertusparochie, de Protestantse Gemeente Roosendaal en de Zusters Franciscanessen van Roosendaal

kleiner 1

Zaterdag 23 april 2022 heeft pastoor Marc Lindeijer SJ zo’n 50 iconen gezegend. In de eucharistieviering van 18.30 uur in de O.L.Vrouwekerk aan de Kade ging hij voor samen met diaken Wim Tobé. Tijdens deze viering zong het Zeeuws Byzantijns Koor liederen uit de orthodoxe traditie. Het koor heet ‘Srétenieje’ wat ‘Ontmoeting’ betekent. Dirigent en muzikaal leider is Emilia Tabachnik-Li.

kleiner 2
Aan het begin van de viering liepen de icoonschilders met hun zelfgeschilderde icoon in processie mee naar voren. De meesten van hen hebben het schilderen geleerd van Marieta Rotariu, die al ruim 15 jaar cursisten in Roosendaal begeleidt.
De gehele viering is terug te zien via de livestreamlink

Livestream Iconen Zegening